Tu ești fericit cu ceea ce faci?

Stai…

Stai să ghicesc. Și tu visai când erai mic să te faci astronaut? Sau îți doreai să devii doctor? Oh, oh sau polițist?

Ce ușor era să visezi. Nu eram conștienți de lumea înconjurătoare și de primejdiile, respectiv adevăratele greutăți ale vieții,  totul părea foarte simplu. O urmăreai pe bunica prin casă cu stetoscopul, pe unchiul îl imobilizai la pat spunându-i că are febră, și singura soluție la toate aceste probleme de sănătate era Paracetamolul.

Toată copilăria mea am desenat tablete de Nurofen, în spatele oricărei agende de pe noptiera bunicului, iar spre necazul meu i-am prescris bunicii o rețetă în Biblia pe care o citea cu sfințenie dumincă de duminică. Nici musafirii nu scăpau de controalele medicale periodice, prestate chiar la masă când bunica aducea faimoasele ei sarmale. Odată ce interesul în sănătate se atenua, profesoara din mine ieșea la inveală și începea să arunce cu note ici și colo. Ce a persistat de-a lungul anilor a fost pasiunea pentru cântat. Cântam de dimineața până seara la microfonul-parfumul mamei improvizat, evident. Lucru pe care am continuat să-l fac și în liceu, spre disperarea colegilor care-mi spuneau să tac.

Eu încă nu am renunțat să sper, dețin o doză mică de naivitate care mă motivează să fac doar ce-mi face plăcere și mă face să cred că SE POATE. Am renunțat să încerc să fiu ce vor părinții, să fiu ceea ce în societate ar fi văzut ca un lucru normal. Viața înseamnă mult prea mult încât să fie irosită făcând ceea ce nu ne face fericiți. Făcând ceea ce ne place, suntem motivați să fim tot mai buni în domeniul respectiv. Nu uita cât de mult îți doreai să ajungi un bun scriitor sau un regizor renumit de exemplu, chiar dacă cei din jur îți spun că nu e o carieră care oferă satisfacții financiare pe măsură. Ai să găsești o soluție salvatoare, totul se rezolvă într-un final.

De multe ori m-am întrebat cum e mai sănătos să gândești? Vreau să fac asta și asta să ajung foarte bogat! SAU Vreau să fac asta pentru că mă face fericit, iar rezultatele financiare vor fi pe măsură!

Tu ce crezi?

 

Advertisements