Ce înseamnă cu adevărat să fii fericit?

 

 

Totul a început cu acel moment când ai vărsat primele oceane de lacrimi în fața vitrinei cu jucăria mult dorită. Șiroaie de lacrimi ți se scurgeau pe obraz încercând să-ți convingi mama să cumpere mașinuța pe care o vei fi distrus la două zile după.

 Nimic nu putea să-ți dezactiveze sirena care se auzea în tot centrul orașului, oamenii te aținteau cu privirea, iar mama ta intra în pământ de rușine. Merita toată șarada, doar să obții ce îți doreai cu atâta ardoare. Pe măsură ce treceau zilele tu uitai de jucăria nouă și devenea bibeloul de pe dulapul din camera de zi. Zilele următoare sesiunile de cumpărături se întampla același spectacol pentru că tu îți doreai altă jucărie, cealaltă nu te mai făcea fericit.

Tot cam la fel se întâmplă și acum, ai nevoie imediată de un lucru sau cineva să te facă fericit. Trebuie să existe un scop pentru care să faci ceva, ai nevoie de motivație să realizezi un proiect important.

Dar ce se întâmplă când nu ești motivat sau când nu ești fericit?

În cazul meu se întâmpla destul de des acum o vreme. Trebuia să mă trezesc și să-mi spun că am să merg să-mi iau ciocolată sau orice altceva să-mi dea motivația să mă ridic din pat. Din cauza asta am avut o problemă destul de gravă pentru noi fetele, și nu numai, am făcut colăcei și acum trebuie să merg la alergat pentru că e nevoie și nu de plăcere. Aveam nevoie de persoanele din jur să-mi spună cât de pricepută și inteligentă sunt, până la un punct când am realizat că nu mă ajuta deloc.Dar, da. Am avut o perioadă foarte grea, nu mă puteam mobiliza să duc la bun șfârșit ceea ce îmi propuneam și asta mă deprima și mai mult. Încă nici acum nu stăpânesc cu măiestrie echilibrul necesar pentru liniștea sufletului meu.

Ideea e că fericirea nu vine din ce crezi tu că e mai bine pentru tine sau ce îți dorești să se întâmple, dar mai ales cine să fie alături de tine. Viața e un puzzle, iar piesele sunt oportunitățile pe care tu le accepți, alegerile pe care le faci și poveștile pe care le aduni de-a lungul anilor. E foarte greu să fii fericit cu ceea ce ai, nu e așa? Pe de altă parte trebuie să ai vise mari să te dezvolți, să crești.

Probabil ați auzit de Sam Berns, tânărul care suferă de Progeria, o boală care este caracterizată prin îmbătrânirea bruscă. Am ascultat un discurs în care povestea ce înseamnă pentru el fericirea și câte sacrificii a trebuit să facă la viața lui, dar a reușit să rămână pozitiv. Problemele noastre de zi cu zi pot părea chiar mici în comparație cu viața acestui tânăr.

Urmărește clipul aici : https://www.youtube.com/watch?v=36m1o-tM05g

Advertisements